Creditele nebancare - o solutie simpla si rapida

E atat de cunoscuta zicala "un necaz nu vine niciodata singur", incat romanii au devenit o piata "delicioasa" pentru companiile care acorda credite nebancare.

Este bine stiut printre romani ca fix atunci cand stai mai prost cu banii se sparge un calorifer, se strica gardul, zboara acoperisul sau se imbolnaveste cineva drag din familie si cum necum trebuie sa scoti de undeva banii necesari.


Uneori e greu sa apelezi la un imprumut de la prieteni sau familie, pentru ca ai sanse mari ca nici ei sa nu aiba disponibila suma necesara tie, bancile te tin o eternitate pana iti dau un raspuns si sunt foarte exigente.

In plus, se pare ca pentru banci nici nu mai e rentabil sa acorde imprumuturi de nevoi personale populatiei, avand in vedere faptul ca numarul restantierilor a crescut vazand cu ochii.

Asa ca in ultimii ani au inceput sa castige teren in piata companiile care acorda romanilor credite nebancare.

Cu toate ca in general IFN-urile au dobanzi exorbitante, flexibilitatea, rapiditatea acordarii creditelor nebancare si amabilitatea angajatilor ii convinge pe romani sa apeleze cu incredere la serviciile lor.

In plus, planurile lor de returnare a imprumuturilor le asigura un numar destul de bun de clienti buni platnici. Multe dintre IFN-uri ofera credite nebancare cu rate saptamanale, sumele fiind destul de mici ca orice client sa le poata achita fara niciun fel de efort.

Atunci cand contractezi un credit nebancar, daca optezi catre o companie serioasa, poti fi sigur ca nu vei avea parte de surprize neplacute. La IFN-uri, ratele creditelor sunt fixe, imprumuturile se fac in lei si nu ai niciun fel de comision ascuns. Stii exact de la inceput cat te costa credtitul tau nebancar.

Ceea ce diferentiaza intre ele IFN-urile sunt conditiile de acordare, comisioanele de acordare, tipul ratelor si mai ales dobanzile.

De pilda, exista institutii financiare nebancare care au dobanzi uluitor de mici, comparabile chiar cu cele ale bancilor, insa acolo conditiile de acordare a imprumuturilor sunt ceva mai exigente, insa tot sunt mai flexibile decat bancile si mai ales mai rapide.

Alte IFN-uri percep comision de acordare, altele nu. Unele au dobanzi infiorator de mari, dar acorda credite nebancare chiar si persoanelor inregistrate cu intarzieri la plata ratelor in Biroul de Credite. Aceasta este o adevarata provocare pentru cei care au nevoie rapid de bani.

Tot mai multi clienti ai bancilor au dificultati in achitarea ratelor, intarzie cu platile si astfel, ajung sa fie raportati la Biroul de Credite. Iar din acel moment isi pot lua adio pentru o foarte lunga perioada de timp de la orice forma de creditare din partea vreunei banci. Pentru aceste persoane creditele nebancare inseamna o mare valoare.

Cu toate ca acest tip de credite sunt foarte usor si rapid de obtinut, specialistii recomanda ca ele sa fie folosite doar ca imprumuturi pe perioade foarte scurte de timp, optim fiind ca banii sa fie imprumutati doar pana la urmatorul salariu, apoi returnati.